A-kasse

BedreBudget har lavet en nem og overskuelig oversigt over de forskellige A-kasser, der findes i Danmark. Du kan altså nemt og hurtigt danne dig et overblik, over den A-kasse der passer bedst til dig.

Husk at du får det samme i dagpenge (understøttelse) uanset hvilken A-kasse du er medlem af. Dagpengesatsen er politisk bestemt.

BedreBudgetNewFeed

A-kasse

A-kasse står for ”arbejdsløshedskasse og den kan være behjælpelig med at sikre dig, hvis du kommer i en situation, hvor du mister dit arbejde. Selvom at du ikke forventer at, du mister dit arbejde i den nærmeste fremtid, kan det stadigvæk være en fordel for dig allerede i dag, at melde dig ind i en A-kasse. For når du først er blevet arbejdsløs er det desværre for sent. Det er derfor en vigtighed og kan være altafgørende for din økonomiske situation, hvis du skulle gå hen og miste dit arbejde, at du er tilmeldt en A-kasse.

BedreBudget har lavet en nem og overskuelig oversigt over de forskellige A-kasser, der findes i Danmark. Du kan altså nemt og hurtigt danne dig et overblik, over den A-kasse der passer bedst til dig.

Du bør altså blive medlem af en A-kasse, netop for at sikre dig selv bedst muligt, hvis du skulle være så uheldig at blive ramt af arbejdsløshed. Og det er en fordel for dig at melde dig ind i en A-kasse allerede i dag! Der findes nemlig nogen forskellige regler på A-kasse området. Disse regler indbefatter blandt andet at, du skal have været medlem og i arbejde i minimum 12 måneder, førend du er økonomisk sikret.

Måden hvorpå du bliver medlem af en A-kasse, er ligeledes både nem og overskulelige, hvis du benytter dig af BereBudgets søgemaskine. Du kan læse om de forskellige A-kasser og når du har besluttet dig for hvilken A-kasse, der passer bedst til dig, følger du blot linket ind til A-kassen. På A-kassens hjemmeside, kan du via. en tilmeldingsblanket, tilmelde dig A-kassen. Når du først har besluttet dig hvilken A-kasse der er den helt rigtige for dig, tager det oftest kun ganske få minutter, at blive medlem.

BedreBudget opdatere løbende A-kassernes aktuelle tilbud.

Det er altså vigtigt, at du melder sig ind i en A-kasse allerede mens du er i arbejde, således du allerede fra dag et, er sikret dagpenge, igennem din A-kasse. Mange brancher har en A-kasse tilknyttet og det kan være nærliggende at, mellem sig ind i den A-kasse, der passer sig til netop dit fagområde, men denne beslutning er helt op til dig.

Som beskrevet ovenfor, er der nogle forskellige regler, for at kunne få udbetalt dagpenge fra første arbejdsløshedsdag. Reglerne er som følger;

  • Medlem af en A-kasse i minimum 1 års beskæftigelse
  • Afsluttet uddannelse af mindst 18 måneders varighed og meldt dig ind i en A-kasse minimum 14 dag før afslutning.

Du skal ligeledes stå til rådighed for at have ret il dagpenge

  • Du skal være tilmeldt jobcentret
  • Du skal være villig til at arbejde
  • Du skal være aktivt jobsøgende